Petra’s schrijftips (1)

Misschien wil je zelf wel schrijver worden, heb je thuis een boek in de la liggen of op de computer opgeslagen. Misschien heb je net je eerste gedicht geschreven. Hopelijk heb je dan iets aan één of meer tips die op de volgende pagina’s staan.

Maar bedenk wel dat iedere schrijver zelf moet ontdekken hoe hij het beste werkt. Wat voor mij een goede tip is, hoeft dat voor jou dus niet te zijn. Andersom geldt hetzelfde. In ieder geval heel veel succes met het schrijven.Schrijftip 1

Schrijven is niet anders dan voetballen, koken, websites maken: je kunt het leren. Natuurlijk heeft de één meer talent dan de ander, maar geloof in je zelf is ook veel waard.

En je moet doorzettingsvermogen hebben. Als je schrijver wilt worden, moet je veel oefenen: zelf schrijven dus. En ook veel boeken van andere schrijvers lezen. Dat brengt je op ideeën.

 

Schrijftip 2
Denk eerst goed na voor je begint met schrijven. Het is nog beter als je eerst een goed idee krijgt. (Dat kan een tijdje duren.) Schrijf ook steeds je invallen op, bijvoorbeeld in een schrift of op een stuk papier. Kan niet schelen dat je nog niet weet of je alles kunt gebruiken. Doorstrepen kan altijd nog. En het is handig als je vooraf in grote lijnen weet waar je verhaal over zal gaan.

 

volgende schrijftips >