Project De Bilt Schrijft

In de gemeente De Bilt ben ik bezig met een leuk project: De Bilt Schrijft. Rechts zie je ons logo. Ik ben de bedenker van het project en ook de projectleider.

We verzamelen verhalen van mensen uit de gemeente. Die komen op onze website te staan, we werken aan een mooi verhalenboek dat over ongeveer een jaar verschijnt, en we maken ook audiotours in samenwerking met Emke Teitsma van MyTotem. Op allerlei plekjes in de gemeente De Bilt kunnen mensen straks naar een verhaal luisteren via een app op hun telefoon. Bijvoorbeeld naar het volgende verhaal van Amarens Veeneman.

De steen van de buurvrouw
[jwplayer mediaid=”779″]

Natuurlijk is er ook een project voor kinderen: Plekkie De Bilt. Ik heb een digibordles gegeven in groep 8a van de Theresiaschool in Bilthoven. En vervolgens zijn de kinderen een verhaal gaan schrijven over hun favoriete plek. Toen de verhalen klaar waren hebben we een feestje georganiseerd: de verhalen staan inmiddels namelijk op de nieuwe multi touch table van de bieb in Bilhoven. Karien Scholten heeft er een leuk filmpje van gemaakt.