Petra op bezoek

Tien jaar geleden ging ik met mijn oude, bruine koffer op stap als ik uitgenodigd was voor een school- of bibliotheekbezoek. Het was maar goed dat ik meestal met de auto ging, anders werd het zo’n gesleep.
Tegenwoordig geef ik liever een digibordles. Dan kan ik ook foto’s en filmpjes laten zien. Daar hou ik zelf ook van, zoals je op deze website kunt zien.

Digibordles over Een valse start
Bij mijn nieuwe boek Een valse start hoort een leuke digibordles. Uiteraard vertel ik over het schrijven, hoe ik op een verhaal kom en wat er allemaal bij komt kijken om er een echt boek van te maken.

Maar tijdens mijn bezoek heb ik het natuurlijk ook over Finn en de andere personen uit Een valse start.
– 
Hoe zou jij reageren als je beste vriend(in) steeds van je won en met zijn medailles liep te pronken. Finn kan daar helemaal niet tegen en haalt een domme streek uit waar hij in de loop van het boek veel spijt van krijgt.
– En waarom heeft hij  zulke grote handen en voeten? Dat heeft te maken met de titel die ik eigenlijk had bedacht: Diepvrieskind & waterrat. Weet jij wat dat betekent?

Nieuwsgierig geworden?
Ik kom graag bij jou op school op bezoek. Of anders in de bibliotheek. Maar dan moeten jullie me eerst uitnodigen. Dat kan via de Stichting SSS (Schrijvers School en Samenleving) in Amsterdam.

T: 020-6234923
W: www.sss.nl