Opdracht voor Petra

Na mijn studie Nederlandse Taal en Letterkunde ging ik in eerste instantie als docent Nederlands aan de slag in het volwassenenonderwijs. Na acht jaar verruilde ik het onderwijs voor de journalistiek. Ik richtte mijn eigen tekstbureau op – Bureau PeeCee – en debuteerde als kinderboeken- schrijver bij Uitgeverij Holland in Haarlem.

Inmiddels heb ik zo’n 25 kinderboeken en informatieboeken op mijn naam staan. Ik verzorg projecten op educatief en cultureel gebied  en ben zeer actief als tekstschrijver.

Met welke opdrachten kunt u bij mij terecht?

– Ik werk graag mee als tekstschrijver aan een educatieve methode, met name voor de basisschool.
– Ik heb ruime ervaring als tekstschrijver van informatieve teksten voor kinderen.
– Ik ben een enthousiaste en stimulerende coach van aanstormende schrijvers (fictie zowel als zakelijke of journalistieke teksten).
– Ik ben een enthousiaste fotograaf. Daarom ben ik bezig met een vakopleiding tot fotograaf. Bij teksten die ik in opdracht schrijf, kan ik bijpassend beeld leveren.
– U kunt mij inhuren voor een educatief project bij u op school. In De Bilt heb ik het project Plekkie De Bilt uitgevoerd: kinderen schrijven over hun favoriete plek in hun eigen omgeving. Uiteraard kan er ook voor andere thema’s gekozen worden.
– Hebt u een feestje te vieren op school of in uw bedrijf? Dan kunt u bij mij terecht voor een passend jubileumboek. Desgevraagd neem ik het hele project voor mijn rekening: vanaf de eerste gesprekken tot en met het eindproduct.

Recommendaties:

Petra is een zeer geliefd auteur bij de serie Informatie. Ze is betrouwbaar en goed. Als zij een onderwerp onder handen neemt, dan weet je dat je een goed manuscript krijgt. Ze leest zich goed in, weet de juiste mensen te interviewen en schrijft het begrijpelijk op voor de doelgroep: kinderen van 10 tot 12 jaar. Een echte professional!

Barbara Sjoerdsma, Publisher, Noordhoff Uitgevers