Petra’s nieuws

Op mijn vorige website hield ik een weekboek bij. Maar bij een nieuwe website hoort een nieuw idee. Op deze pagina verschijnt steeds het laatste nieuws. Niet alleen van mij maar misschien ook van jou. Heb je een leuke tip, bijvoorbeeld over mijn nieuwe website, laat het dan vooral weten. Je kunt ook een vraag stellen, een verhaal, foto of filmpje sturen. Als je berichtje hier wordt geplaatst, krijg je een verrassing thuisbezorgd.

 

19 mei 2015

Zo werkt de economie

blabla


19 mei 2015

Zo werkt de rechtbank

Waar gaat dit boekje over?

De rechtbank is het gebouw waar wordt rechtgesproken. Bij een misdaad moet de verdachte voor de rechter verschijnen. Bijvoorbeeld na een moord, diefstal of mishandeling. Maar de rechter handelt ook over andere zaken. Bijvoorbeeld als de buren ruzie krijgen met elkaar. Als mensen hun schuld niet kunnen betalen. Of als buurtbewoners het niet eens zijn met de plannen van de gemeente. Vaak stappen mensen dan zelf naar de rechtbank. Ze vragen de rechter een beslissing te nemen in een bepalade zaak.

In dit boekje lees je ook wie er behalve de rechter nog meer bij de rechtbank werken.

Kijk op www.docukit.nl voor meer informatie.

Petra
??


16 januari 2013

Interview met Bart

Bart houdt heel erg van zwemmen. Hij heeft al negen zwemdiploma’s terwijl hij pas 10 jaar oud is. Hij stuurde me een mailtje dat hij een boekbespreking over mijn boek ‘Een valse start’ ging houden. Dus heb ik hem geïnterviewd. Hij heeft er een exemplaar van mijn eerste boek Mickey Magnus mee gewonnen!

Lees meer...
20 november 2012

Een valse start

Leuk berichtje van Uitgeverij Holland: mijn boek ‘Een valse start’  is genomineerd voor de Drentse Kei, de provinciale kinderjury van Drenthe. De bibliotheek heeft een flinke voorraad boeken besteld en ‘een valse start’ zal daar binnenkort vaak gelezen worden.

 


9 november 2012

Drukproef Discriminatie

Vandaag kreeg ik via de mail de drukproef binnen van het informatieboekje Discriminatie dat ik voor Uitgeverij Noordhoff heb geschreven. Ziet er mooi uit. Nu nog even de tekst kritisch doorlezen!


11 oktober 2012

Leuke recensie over ‘Een valse start’


Finn en Marcus zijn goede vrienden, totdat ze elkaars concurrenten worden op de zwemclub waar ze samen op zitten. Marcus wint elke wedstrijd en steekt zijn succes niet onder stoelen of banken. Daarom besluit Finn hem een lesje te leren. Hij laat Marcus’ favoriete zwembroek verdwijnen, terwijl Marcus die juist nodig heeft om de aanstaande wedstrijd te winnen. Dan begint Marcus Finn te bedreigen door middel van vijf levels: pesterijen die elke dag een graad erger zullen worden als Marcus niet voor het einde van de week zijn zwembroek terugkrijgt. Na de derde pesterij voelt Finn zich inmiddels uiterst ongelukkig, vooral als blijkt dat ook zijn moeder weet krijgt van de verdwenen zwembroek. Vlot geschreven en spannend verhaal, dat de rivaliteit tussen de twee jongens levensecht beschrijft. Het verhaal dat wensvervullend, maar toch enigszins verrassend eindigt, brengt zijdelings ook de diverse gevoelens en gedachtegangen van Finn over zijn donorkindschap goed naar voren.

Vanaf ca. 10 jaar.

Silvester van der Pol (recensent voor de bibliotheek: NBD/Biblion)

 


17 juli 2012

Net verschenen: Kinderarbeid

Mijn tiende informatieboekje bij uitgeverij Noordhoff is verschenen: Kinderarbeid. Klik hier om naar het boekje te gaan. Ik hoop dat veel kinderen het gaan lezen. En misschien wil je er zelfs een werkstuk over maken net zoals Birgit Vos. Zij heeft in 2010 de Werkstukkenwedstrijd van Noordhoff Uitgevers gewonnen. Daarom was haar werkstuk het voorbeeld voor het boekje dat ik heb geschreven.
Wil je snel meer weten over kinderarbeid kijk dan ook naar dit filmpje over Unicef. Dan weet je dat er een eind aan kinderarbeid moet komen.


16 juli 2012

Recensie op Leestafel

Leestafel heeft mijn boek Een valse start besproken: “Het boek biedt behalve een heel herkenbaar verhaal over vriendschap en rivaliteit ook een leuk inkijkje in het wereldje van de zwemsport.”

Op de achterliggende pagina kun je de hele recensie lezen!

Lees meer...
8 juni 2012

Berichtje van Ramin

Ik ben Ramin, Senaatslid van Noord-Brabant van de Kinderjury 2012. Ik zou graag een handtekening van u willen in bijv. in een van uw boeken, of iets anders, zou dat kunnen? Ik zou ook superblij zijn met veel boekenleggers, die vind ik namelijk superleuk! Ik wil u alvast bedanken, en nog veel succes met uw (toekomstige) boeken! 🙂

Lees meer...
7 mei 2012

Over ‘Een valse start’

Op 7 mei verscheen er een artikel in de Biltsche Courant over ‘Een valse start’, geschreven door Anneke Iseger. Klik hier om het te lezen.

Lees meer...
18 april 2012

Nieuw boek: Een valse start

Mijn nieuwe boek is verschenen: Een valse start. Een boek over sport, vriendschap, rivaliteit, sporthelden en nog veel meer. Zelf heb ik nooit medailles gewonnen, daar ontbrak me helaas het talent voor. Maar ik kijk wel graag naar sport. Bijvoorbeeld naar zwemmen, de sport waar het in Een valse start om gaat. De sporthelden van Finn, de hoofdpersoon, zijn ook mijn sporthelden. Eerst had hij trouwens een andere voornaam, maar ik zag steeds zwemvliezen in mijn hoofd. En toen heb ik er maar Finn van gemaakt.


17 april 2012

Informatieboekje Discriminatie

Ondertussen heb ik ook nog een informatieboekje geschreven. Het gaat Discriminatie heten. De redactie van Noordhoff heeft de tweede versie goedgekeurd. Dus gaat mijn redacteur – Marlies Huijzer – de eindversie maken. Binnenkort krijg ik de tekst nog een keer thuis om hem heel goed na te lezen. Er mogen natuurlijk geen fouten sluipen in zo’n boekje. En als laatste komt de drukproef. Dan kun je zien hoe het boekje er straks precies uitziet. Nog een keer alles kritisch doorlezen en dan kan Discriminatie naar de drukker!

Lees meer...
28 maart 2012

Plekkie De Bilt in de krant

En natuurlijk verscheen er ook een bericht in de krant over de pilot op de Theresiaschool. Anneke Iseger schreef onderstaand artikel voor de Biltsche Courant.


BILTHOVEN – “Wat gaaf!” Nieuwsgierig dromden de leerlingen van groep 8 van de Theresiaschool op vrijdagochtend 23 maart rond de nieuwe Multi Touch Table, die middenin de Bilthovense bibliotheek stond opgesteld. 

Lees meer...
25 maart 2012

Presentatie Plekkie De Bilt

Ik woon in Groenekan, gemeente De Bilt. Hier ben ik bezig met een leuk project: Plekkie De Bilt. Ik heb het uitgeprobeerd op de Theresiaschool in Bilthoven. Met een mooi woord noem je dat een pilot. De kinderen van groep 8a hebben geschreven over hun favoriete plek. En vervolgens hebben we de verhalen gepresenteerd in de bieb in Bilthoven. Daar hebben ze een multi touch table: een soort grote iPad. Kijk maar naar het filmpje dat gemaakt werd door Karien Scholten.

 


16 december 2011

Covers voor nieuwe boek

Vandaag heb ik likkebaardend zitten kijken naar de omslagen voor mijn nieuwe boek Een valse start. Wat valt er veel te kiezen. Hieronder zie je een selectie. En rechts zie je de cover waar we uiteindelijk voor hebben gekozen!

Lees meer...