< terug

Zo word je leerkracht

Waar gaat dit boekje over?
Een leerkracht geeft les op de basisschool. Dat weet ieder kind vanaf een jaar of vier, want dan ga je naar groep 1. In de jaren die volgen, maak je verschillende juffen en meesters mee. Zo heb je vast een goed idee van hun beroep gekregen. Maar heb jij wel eens aan je leerkracht gevraagd hoe het is om iedere dag voor de klas te staan? Wat voor opleiding hij heeft gevolgd? En wat hij allemaal na schooltijd doet? In dit boekje krijg je antwoord op dit soort vragen. En je leest over meester Douwe en juf Annesofie. Twee leerkrachten die blij zijn dat ze voor het basisonderwijs hebben gekozen.

Kijk ook op www.docukit.nl voor meer informatie.


Petra
‘Zo word je leerkracht’ is het eerste informatieboekje dat ik voor het De Ruiter’s Documentatiecentrum heb geschreven. Inmiddels ben ik al aan het 11e of 12e boekje toe, het gaat Discriminatie heten.

Op de foto zie je Douwe Bilder, toen de meester van groep 8 van de Groen van Prinstererschool. Ik vond het wel handig dat die school in De Bilt is, een paar kilometer van mijn huis in Groenekan. Toen ik Douwe voor het boekje interviewde deed hij een cursus om directeur van een school te worden. Dat is hij inmiddels. Maar hij geeft vast nog les, want dat wilde hij altijd blijven doen.