< terug

Zo word je hovenier

Waar gaat dit boekje over?
Groene gebieden zijn belangrijk voor de mensen. Ze kunnen genieten van een tuin, een park, een bos of een natuurgebied. Bijna alle groene gebieden moeten worden onderhouden. Dat is het werk van een hovenier. Hoveniers zijn meestal buiten bezig en werken graag met hun handen.
Maar wat komt er nog meer kijken bij dit beroep? En welke opleiding heb je ervoor nodig? in dit boekje krijg je antwoord op deze vragen. En je leest over Hanneke van Vuure en Gerard Pasker, twee hoveniers die nog steeds blij zijn dat ze voor dit vak hebben gekozen.

Petra
Als je een spreekbeurt moet houden of een werkstuk gaat maken, kun je ook een of meer mensen interviewen om aan informatie te komen. Misschien dat je dan dingen te weten komt, die je niet zo gauw in een boek of op internet vindt. Bovendien mag je zelf verzinnen welke vragen je wilt stellen. Voor de informatieboekjes van Noordhoff interview ik ook vaak een of meer mensen. Voor dit boekje zelfs twee personen, zoals je hierboven kunt lezen.

Heb je nog nooit een interview afgenomen? Dan heb je misschien iets aan de volgende tips:

1. Verzin van te voren welke vragen je gaat stellen. Schrijf ze op en neem het blaadje mee.
2. Neem het gesprek op. Misschien heb je een telefoon waar dat mee kan. Dan kun je later beluisteren wat iemand precies heeft gezegd.
3. Natuurlijk kun je ook aantekeningen maken van het gesprek.
4. Werk het interview zo snel mogelijk uit, anders ben je misschien alweer vergeten wat je hebt gehoord.
5. Laat je verhaal lezen door de persoon die je geïnterviewd hebt en vraag hem/haar of er fouten in staan.

Klik hier om het interview te lezen dat ik heb gemaakt van het gesprek met Hanneke van Vuure. Ze staat op de foto rechts.