< terug

Websites

Waar gaat dit boekje over?
Overal in de wereld worden websites gemaakt. Naar schatting zijn er inmiddels 10 miljard webpagina’s die je op internet kunt bezoeken dankzij computers die wereldwijd met elkaar verbonden zijn. Op die sites vind je alle mogelijke informatie. Ook kun je filmpjes bekijken, muziek beluisteren, spelletjes doen, spullen kopen en nog veel meer.
Misschien wil je zelf ook een website maken. In dit boekje kun je lezen wat daarvoor nodig is. Zo moet je bijvoorbeeld een naam verzinnen voor je site en een plekje regelen op internet. En je krijgt ook tips om een nieuwe website te maken.

Kijk ook op www.docukit.nl voor meer informatie! 

Petra:
Zelf een website maken, kan ik niet. Ik ben al genoeg tijd kwijt om mijn websites bij te houden. Dat worden er steeds meer, wat niet zo handig is. Wil je weten welke websites dat zijn? Kijk dan bij links: daar staan ze bij elkaar. Zo’n website bijhouden is best veel werk. Je moet zorgen dat hij up-to-date is. En ook dat er steeds nieuwe dingen op komen te staan.

Misschien heb jij zelf een leuke website, bijvoorbeeld over je hobby. Als je me de link stuurt, dan zet ik hem bij mijn links. Dan kunnen andere kinderen jouw site ook bekijken!

Misschien weet je dat internet niet alleen via de kabel gaat, maar ook via de satelliet. Dat is handig voor mensen die in een gebied wonen waar je geen kabelinternet of ADSL hebt. Dan kunnen ze jouw en mijn website ook bekijken!