< terug

Internetgebruik

Waar gaat dit boekje over?
Internet groeit iedere dag, ook wat de gebruiksmogelijkheden betreft. Maar wanneer en hoe is internet eigenlijk ontstaan? En hoe is het mogelijk dat computers overal op de wereld zo goed met elkaar kunnen communiceren? In dit boekje krijg je antwoord op dat soort vragen.
Je kunt lezen waar je internet voor kunt gebruiken, maar ook welke risico’s er zijn. Niet iedereen op internet is te vertrouwen. Er zijn criminelen die het op jouw computer hebben voorzien. Daarom staan er ook tips in dit boekje, met name hoe je veilig gebruik kunt maken van internet, het grootste communicatiemiddel dat ooit heeft bestaan.

Kijk ook op www.docukit.nl voor meer informatie! En hier kun je het hele boekje lezen!

Petra
Bij de informatieboekjes schrijf ik niet alleen de tekst. Ik verzin ook welke plaatjes erin moeten komen. Dan kunnen foto’s zijn die ik in een boek of op internet heb gevonden. Maar ook foto’s die nog gemaakt moeten worden. Ik moet dan precies¬†opschrijven in het script hoe de foto moet worden.De redactie van Noordhoff, de uitgever, vindt het prettig als ik ook vermeld waar de foto genomen kan worden. Soms kies ik voor een tekening in plaats van een foto.

Hieronder zie je een cartoon, dat is een grappig plaatje. Ik wilde kinderen uitleggen waarom je lang niet iedereen kunt vertrouwen op internet. Je moet dus uitkijken wat je daar doet en niet zo maar je naam, adres of telefoonnummer aan iemand geven. Wist jij dat al? Zo nee, dan is het een belangrijke tip! Die zwetende jongen op het plaatje zou ook een oudere man kunnen zij die tegen jou gelogen heeft over zijn leeftijd.