< terug

Duiken

Waar gaat dit boekje over?
Duiken is spannend en stoer. Je draagt een speciaal pak, een duikmasker en hebt een duikfles op je rug, zodat je lang onder water kunt blijven. Samen met je maatje verken je een nieuwe, avontuurlijke wereld onder water. Je ziet bijzondere vissen en misschien zelfs wel een scheepswrak.
Maar eerst moet je leren hoe je moet duiken. Dat kan bij een onderwatersportvereniging of een duikschool. Duiken is niet alleen een leuke en spannende sport, het is ook een beroep. Bijvoorbeeld duikers van de brandweer halen mensen uit auto’s die te water zijn geraakt. Wil je er meer over weten? Duik dan eens in dit boekje.

Kijk ook op www.docukit.nl voor meer informatie.

Petra
Toen ik op vakantie was op Curaςao op vakantie was, heb ik onder water gezwommen tussen grote schildpadden. Mooi was dat, ik zal het niet gauw vergeten. Maar gedoken heb ik zelf niet, alleen in mijn gedachten. Wat ik leuk vond aan dit onderwerp is dat je moet samenwerken met een maatje. Veiligheid is namelijk erg belangrijk. Stel dat er iets is met je duikfles of dat je je niet lekker voelt. Dan kan je maatje je helpen. En voordat jullie gaan duiken, controleren jullie ook samen je uitrusting.

Praten onder water lukt natuurlijk niet. Toch moeten jullie communiceren. Weet jij misschien hoe je dat kunt doen? (Kijk maar naar het plaatje!)