< terug

Hockey

Waar gaat dit boekje over?
Nederland heeft veel goede hockeyers, ook op wereldniveau. De nationale hockeyploegen, zowel de dames als de heren, hebben al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Veel kinderen dromen ervan om ooit in Oranje te spelen. Meestal zijn ze dan al lid van ene hockeyclub. Op de trainingen leren ze daar de trucjes en de technieken die horen bij de sport. En in het weekend spelen ze wedstrijden, samen met andere kinderen van hun team. Maar hockey kun je ook op straat spelen. Of op een veldje in de buurt. Je hebt alleen een stick en een bal nodig. En zin om te spelen.

Kijk ook op www.docukit.nl voor meer informatie.

 

Petra
Zelf heb ik nooit op hockey gezeten. In het dorp waar ik opgroeide, was ook geen hockeyclub. Ik heb wel volleybal gespeeld en op tennis gezeten. Tegenstanders die graag medailles wilden winnen, hoefden voor mij niet bang te zijn! ik was eerder degene die altijd het laatst gekozen werd.

Mijn jongste dochter Michelle heeft wel op hockey gezeten. Ze was een goede verdediger en zorgde ervoor dat de tegenstanders niet in de buurt van de goal konden komen. Na een aantal jaren is ze opgehouden met hockey. Ze zat in een goed team maar mocht niet met haar medespeelsters mee naar een volgend team. Ik denk dat ze dat jammer vond.

Van mij kun je dus geen hockeytrucjes leren. Toch heb ik dit boekje geschreven. Bij ieder nieuw onderwerp doe ik onderzoek. Ik lees boeken, kijk op internet, praat met mensen. Gelukkig was er veel informatie te vinden over hockey. En ik had een deskundige die ik kon raadplegen. Iemand die veel van hockey weet en dus kon controleren of de tekst die ik had geschreven helemaal klopte. Het gaat er niet alleen om dat je geen fouten maakt. Je mag natuurlijk ook geen belangrijke zaken vergeten.

Hieronder zie je de vrouwenploeg die in 2008 goud won tijdens de Olympisch Spelen in Beijing (China).