< terug

Vuurproef

Korte inhoud:
Rosemarijn is al heel lang de beste vriendin van Lotte, haar klasgenoot en buurmeisje. Maar nu is Lotte verhuisd naar een andere straat en zit er een nieuw meisje in de klas: Tamara. Lotte vindt Tamara heel en interessant. Ze doet daarom van alles om de beste vriendin van Tamara te worden, ook al kwetst ze Rosemarijn daarmee. Als Rosemarijn probeert duidelijk te maken dat Tamara helemaal niet zo leuk is als Lotte denkt, wordt Lotte woest en beschuldigt ze Rosemarijn van jaloezie. Ze heeft niet door dat Rosemarijn eigenlijk gelijk heeft…

 

Petra:
Ik heb twee boeken geschreven voor Uitgeverij Maretak. Vuurproef is het eerste boek. Mijn tweede boek bij Maretak heet Eindcijfer zeven.

Tamara is het nieuwe meisje in de klas en een echt kreng. Leuk om te schrijven hoor. Lees onderstaand fragment maar eens. Als schrijver begreep ik ook niet waarom Lotte niet in de gaten had dat Tamara zo’n pestkop is.

Een fragment:
De chocoladetaart slaat Tamara af. ‘Ik houd niet van zelfgebakken taart,’ vertelt ze. ‘Mijn moeder gaat altijd naar een bakker in de stad. Daar hebben ze de lekkerste taarten van de hele wereld, met letters en mooie figuren erop én heerlijke slagroom. Wel reuze duur natuurlijk, maar dat is voor mijn moeder geen probleem. Eten jullie zelfgebakken taart?’
Een antwoord hoeft Lotte niet te geven. Tamara is alweer op zoek, nu naar speelgoed. ‘
Heb je geen barbies?’ vraagt ze met haar hoofd in Lottes kast.
Na enig zoeken vindt Lotte de twee barbiepoppen die ze ooit van oma gekregen heeft.
‘Die zijn nep,’ constateert Tamara. ‘Ik heb alleen echte barbies, wel twintig. Van mijn moeder heb ik nog een Midge en een Ken met echte bruidskleren. Ze zijn wel 35 jaar oud. Ik heb ook een roze barbiehuis én een barbielimousine.
Lotte vraagt maar niet wat een limousine is. Ze schaamt zich een beetje voor haar nepbarbies. Eentje heeft niet eens een hoofd.