< terug

Superinspecteurs Green & Moretti

Als Skip Green onverwacht met zijn moeder op vakantie moet, komt hij razendsnel in actie. Geen denken aan dat hij in dat vliegtuig stapt, dus verzint hij samen met zijn vriend Joe Moretti een plan dat even simpel als afdoende is. Het resultaat? Zijn moeder moet alleen op reis en Skip blijft achter met een hoogbejaarde oppas en een waslijst aan klusjes. Niet echt een vakantie waar een 13-jarige op zit te wachten.

Gelukkig staat het avontuur al snel voor de deur in de persoon van de geheimzinnige tante Libby. Haar beste vriendin is verdwenen en ze heeft de hulp van Superinspecteurs Green & Moretti dringend nodig. Dat is een verzoek waar Skip en Joe geen nee tegen kunnen zeggen. Weten zij veel dat ergens in Zuid-Engeland een oude vijand op hen wacht. Zo komen ze in een avontuur terecht dat er als een rollercoaster met hen vandoor gaat en veel gevaarlijker wordt dat ze ooit hadden kunnen denken …

Petra: ik hou zelf erg van spannende boeken. Maar zo’n boek schrijven is natuurlijk wel even wat anders. Gelukkig heb ik hulp gehad van kinderen op scholen en in bibliotheken tijdens mijn bezoeken. Het spannendste deel in het boek is de kofferbakscène. Die hebben wij samen verzonnen!!!

 

Fragment: hoofdstuk 1. You’ve got mail

Met de snelheid van een roller coaster kwam de zomervakantie dichterbij. Dus hield ik de rode brievenbus naast het tuinhekje angstvallig in de gaten. Het was van levensbelang om verdachte post te onderscheppen. Vooral glimmende brochures vol gruwelijke vakantieparadijzen.

Dit jaar had ik me heilig voorgenomen NIET met mijn moeder op vakantie te gaan. Ik wilde vogelvrij zijn, net zoals Robin Hood en zijn kameraden in de bossen van Sherwood. Hele dagen vissen, kamperen, voetballen, computeren, vliegtuigen spotten, voor de televisie hangen en vooral … spannende avonturen beleven. Zeker weten dat ik me geen moment zou vervelen, behalve als ik op vakantie met mijn moeder moest natuurlijk. Ik deed er dan ook alles aan om dát te voorkomen.