< terug

Razende reporters

Korte inhoud:
De school van Lucas doet mee aan een landelijke wedstrijd om een internetkrant te maken. Lucas heeft eigenlijk weinig zin in het project. Maar meegesleept door het enthousiasme van zijn vriend Boris, gaat hij toch als een razende reporter op zoek naar spannende nieuwtjes. Dat valt niet mee, want wat gebeurt er nu in zo’n klein dorp?

Dan opeens is er nieuws waar niet alleen hun krant, maar alle kranten vol mee staan. Op de boerderij van zijn vriendin Suzan is iets heel vreemds aan de hand. En Suzan is al dagen niet op school geweest. Lucas begrijpt het niet. En wat hij ook niet snapt, is waarom zijn vader zich zo uitslooft voor Carla, de nieuwe collega. Lucas zit mooi niet op een stiefmoeder te wachten, en dat zal hij laten merken ook.

Petra:
Ik werk ook als journalist en dat levert wel eens een idee op voor een boek. Bijvoorbeeld bij Razende reporters. Op een boerderij bij mij in de buurt werd BSE ofwel gekke-koeien-ziekte geconstateerd. Alle koeien en schapen moesten gedood worden, zelfs de kat. 
Daarna kregen we de MKZ-crisis in Nederland en vervolgens de varkenspest, de vogelpest… Het hield niet meer op met die dierziektes.
 Het welzijn van de dieren is blijkbaar niet erg belangrijk. Hoe denk jij daar eigenlijk over?

 En wat vinden de beesten er zelf van?

De illustrator
Mijn eerste boeken bij Uitgeverij Holland zijn geïllustreerd door Paula Gerritsen. Op het omslag van Razende reporters zie je Lucas en Suzan, de twee hoofdpersonen uit het boek, die op jacht zijn naar nieuws. Ik vond het dan ook leuk dat Paula krantenartikelen als achtergrond gebruikte.

Een paar later hebben we kennisgemaakt. Ik ben toen naar toe gegaan om haar te interviewen. Hier kun je het interview lezen. WORDT NOG AANGEVULD

[jwplayer mediaid=”971″]