< terug

Een valse start

Korte inhoud:
Elke dag krijgt Finn grotere spijt van wat hij in een opwelling heeft gedaan. Dat Marcus de ene medaille na de andere won bij het wedstrijdzwemmen, kon Finn nog wel verdragen. Maar niet dat die gast élke keer op school met zijn medailles liep te pronken. Vind je het gek dat hij de favoriete zwembroek van Marcus spoorloos liet verdwijnen? Dat ding met stars & stripes waarin hij al zijn wedstrijden won…

Zo staan de vroegere vrienden tegenover elkaar in een verbeten strijd: om het goud en om de waarheid. En Finn weet niet of hij het eind van de week nog wel zal halen.


Petra:
Zelf heb ik nooit medailles gewonnen, daar ontbrak me helaas het talent voor. Maar ik kijk wel graag naar sport. Bijvoorbeeld naar zwemmen, de sport waar het in Een valse start om gaat. De sporthelden van Finn, de hoofdpersoon, zijn ook mijn sporthelden. Bijvoorbeeld een geweldige Nederlandse zwemkampioen, kijk maar naar het plaatje rechts. Hij komt ook voor in een filmpje dat je vast wel kent van de reclame.

Over Finn
Ik vond het leuk om Finn iets heel doms te laten doen. Iets waar hij amper over nadenkt maar met grote gevolgen. Natuurlijk pikt Marcus, zijn beste vriend, het niet dat zijn favoriete zwembroek is verdwenen. Een Amerikaans geval, gekregen van zijn tante, waar alle Amerikaanse kampioenen in zwemmen. Zoals veel sporters is Marcus bijgelovig. Hij heeft die zwembroek nodig omgoede prestaties te leveren. Dus zint hij op wraak. Zo belandt hij in een soort computergame, maar dan wel in het echte l(boeken)even. Ook heel leuk om te verzinnen  trouwens!

Over het einde van het boek
Nee, ik ga natuurlijk niet verklappen hoe het verhaal afloopt. Ik wil hier alleen kwijt dat het om een gebeurtenis gaat die waar gebeurd is. Caroline, een van de redacteuren bij uitgeverij Holland, zat vroeger op een zwemclub. Ze was meteen enthousiast toen ik haar het eerste hoofdstuk van mijn nieuwe boek liet lezen. En ze vertelde me over een gebeurtenis in het zwembad waarin ze zelf de hoofdrol speelde. Iets wat je geen enkele zwemmer gunt.

Nieuwsgierig geworden? Dan moet je mijn boek maar snel gaan lezen!